Что такое лактулоза

При включенні лактулози в молочні продукти для дорослих кількість біфідобактерій та лактобацил збільшувалася з 7,5 до 57%, а кількість кишкової палички була знижена у 100 разів!

Лактулоза - це синтетичний дисахарид, який виготовляється з молочної сироватки.
У людини немає ферментів, які б здатні гидролизовать його.

У цьому весь секрет лактулози, що ця речовина проходить шлунково-кишковий тракт і досягає товстої кишки без змін, на відміну від звичайних цукрів.

Потрапляючи в товсту кишку, лактулоза служить харчовим матеріалом для росту та розвитку біфідо- та лактобактерій – корисних мікроорганізмів для нашого здоров'я.
Лактулоза має помірний осмотичний (і відповідно проносний) ефект. Під впливом ферментів бактерій вона розпадається на низькомолекулярні кислоти. В результаті підвищується осмотичний тиск, збільшується приплив рідини в кишку і, отже, збільшується об'єм калу, його консистенція стає більш рихлою та полегшується випорожнення кишечника.

Унікальність цього вуглеводу в тому, що він, на відміну від інших цукрів, не підтримує зростання шкідливих бактерій, що є основною причиною карієсу зубів. Калорійність лактулози мінімальна.

У дитячому віці лактулоза продукується у невеликих кількостях самим організмом. З віком зменшується кількісний вміст біфідобактерій у товстій кишці, де починають переважати патогенні бактерії.

На думку Мечникова зростання гнильної флори є основною причиною старіння. Тому лактулоза — незамінний засіб для людей похилого віку
У світі це єдина речовина, за допомогою якої лікують печінкову енцефалопатію.

Оскільки лактулоза не має токсичної дії, то даний препарат є одним із найбезпечніших проносних і придатний для тривалого застосування.

Властивості лактулоз:
   • стимулює зростання корисної мікрофлори
• пригнічує діяльність патогенних бактерій
• забезпечують захист від кишкової інфекції
• скорочує навантаження на печінку
• активізує локальний імунітет
• стимулюють синтез вітамінів
• оберігає від утворення каменів у печінці
• скорочує надходження в кров нейротоксинів
• сприяють засвоєнню мінералів
• активізують функції кишківника

Додати коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *

ukUkrainian